top of page

ÆT

Det danske ord ‘æt’ refererer til den gruppe af mennesker, som vi dybest set alle sammen har vores rødder fra. Det er også den reference, den nyddannede kvartet ÆT tager udgangspunkt i, når de smelter nordiske folkemelodier sammen med tyrkiske og arabiske harmonier og spejler de forskellige udtryk i ét samlet og urkraftigt lydunivers.

ÆT har sit udspring i opdagelsen af, hvor meget en sammenbringning af kulturer kan tilføre et musikalsk udtryk - og omvendt. Da Yossi Karutchi flyttede fra Israel til Danmark oplevede han en trang til at bygge bro mellem to forskellige kulturelle og musikalske sprog. Med ham selv bag rammetrommen, Helene Tungelund på harpe og sang, Sarvin Asa på cello og Orhan Özgür Turan på bağlama udforsker kvartetten nu, hvordan ny og rigere musik kan udfolde sig. 

De fire prisbelønnede musikere kommer fra vidt forskellige baggrunde og spænder musikalsk fra nordisk folk og klassisk musik til free-jazz og tyrkisk beat. Tilsammen favner ÆT dermed et væld af musiktraditioner, mens de musikalsk udtrykker en fælleshed i kontrasterne. Det bliver en helt særlig aften, når ÆT sender en kærlig hilsen til de rødder, der giver liv til vores fælles stamme.

18.00: Mad

19.00: Koncert

20.00: Tak for i aften

Yossi outside drum color v2_sRGB.jpg
8. december
bottom of page