top of page

Nevesta's Voice

-Ursang, tradition og historier

Et sted nær bjerget Vitosha i Bulgarien synger de stadig sangen om Nevesta, der byttede bønnerne ud med sten i suppen til sin knap så afholdte svigerfamilie - en pige der ikke fandt sig i hvad som helst uden kamp, lige meget hvor lille den end var. Et sted i Iran synger en mor måske den samme vuggevise, som vi synger i aften, fordi sangen på sin lange rejse er landet i trioens hjerte.

 

Så længe der har været folk, har der været sange. Selvom folkene for længst er gået bort, har de med sangene efterladt en unik mulighed for et indblik i deres glæder, tragedier, kærlighed og humor på tværs af tid og afstande. Kærligheden til den bulgarske sangtradition med sin dybe, kraftfulde og smertefulde smukhed har ført medlemmerne af Nevesta's Voice sammen og nu videre på en uendelig rejse i det østeuropæiske, arabiske og nordiske sangunivers. Vokaltrioen videreformidler sange fra nær og fjern, som de altid er blevet sunget - kun stemmerne og historierne.

Aftenens menu vil blive kreeret af gæstekok Amor, som vil tilberede forskellige retter inspireret i det nordafrikanske køkken.

1. Februar

foto: franseska.dk

Rayo de luna - Eledim
Afspil video
bottom of page