top of page
20. Marts

Nickel & Rose

-autentisk amerikansk folk music

 

 

Historien om folk music duoen Nickel & Rose kunne være manuskriptet til en romantisk film. Bassist Johanna Rose mødte første gang guitarist Carl Nichols til en koncert i januar 2016. Seks måneder senere mødtes de igen til en Pridefest og blev håbløst forelsket. En måned senere købte de flybilletter til Berlin med afrejse den 1. november og retur 1. marts.

Parret havde ingen konkrete planer, men som Rose funderede, "Jeg kunne ikke undvære en kontrabas i fire måneder." Derfor dannede de et band og spillede over hele Europa. De nåede også at optage debut EP’en, "Oh Sweet Love" i Berlin.

 

Nu er de tilbage i Europa, hvor de turnérer i foråret, og det er lidt af et scoop at kunne præsentere dem i ’Verden til Herredsvang’.

Nickel & Rose’s musik har påvirkninger, der spænder over hele spektret af amerikansk folkemusik. Carls baggrund bringer elementer af vestafrikansk musik og blues, mens Johanna bringer sin erfaring med at spille bluegrass, folk og jazz ind. Med en fælles forståelse for traditionel musik og et ønske om at bryde reglerne har de to sammen skabt en unik lyd, der omfavner den amerikanske folkemusiks fortid og fremtid.

bottom of page