top of page

Marienlyst Park Festival

1. juli 2017

  • Facebook Social Icon

Vi siger tak for dette års Marienlyst Park Festival. Det var meget overvældende at mærke den store interesse og opbakning, der var omkring festivalen, og vejret valgte endda i sidste ende at være med os, selvom det så skidt ud i dagene op til.

Vi ses til efterårets koncerter i kulturhuset, og så håber vi på, at det kan lade sig gøre at gentage succesen igen næste år.

Program

Præsentation af bands

Syrian Expat Ensemble

Syrian Expat Ensemble

På grund af krigen i Syrien har mange syriske musikere været nødt til at flygte. De 5 musikere i Syrian Expat Ensemnble, der ledes af i Aarhus bosiddende oud spiller Maher Mahmoud, har alle før krigen spillet i Syriens Nationale Orkester for Arabisk Musik.

Orkestret vil til koncerten spille en blanding af oprindelig folklorisk arabisk musik samt deres egne kompositioner.

Hudna

Hudna

Hudna består af Yossi Karutchi fra Israel, Orhan Özgür fra Tyrkiet og Søren Bigum fra Firgårde i midtjylland.

Sammen blander de deres musikalske baggrund sammen til et større hele med instrumenter fra deres respektive kulturer såsom saz og oud, rammetrommer samt guitar, dobro og pedalsteel.

Hudna er albumaktuelle med deres andet album og har tidligere modtaget en Danish Music Award for  'Årets Danske World Track 2013′.

Gadjos er et svensk band, der spiller anatolsk funk. Bandet består af trommer, persussion, tuba, saxofon og trompet.

Deres musik er baseret i det groove orienterede univers med rødder i det mellemeuropæiske. De skaber en vibe, der er svær at stå stille til, og det er med garanti en fest, du er til, når du hører Gadjos.

Gadjos sammenarbejder desuden med Orhan Özgür og Søren Bigum fra Hudna, så det er ikke umuligt, at der dukker en gæst eller flere op til aftenens koncert 

Gadjos

Gadjos

African Footprints er et multikulturelt ensemble med musikere og dansere fra Ghana, Danmark og Burkina Faso.

Gruppen, der har eksisteret i 17 år, har turneret i det meste af Norden og Europa og har 3 albums i rygsækken.

Der bliver fest, farver og hypnotiserende rytmer i Marienlystparken, når African Footprints præsenterer deres fyrværkeri af et medrivende show.

African Footprints Legends

African Footprints

Solarium

-en science fiction opera af

Anders Lauge Meldgaard

Anders Meldgaard, der står bag aliaset Frisk Frugt har skabt sig et navn med sin helt specielle eksperimenterende fusion af dansktop, afrikansk folklore og naivistiske sange om det universelle.

Til Marienlyst Park Festival uropfører han et nykomponeret værk, som er skabt helt specifikt til Marienlystparken.

Idéen bag værket, som er inspireret af Karlheinz Stokhausens værk 'Sternklang' fra 1971, er at omdanne amfiscenen til et gigantisk planetsystem af lyd, hvor publikum kan gå på opdagelse.

Frisk Frugt
Æsken

Æsken

Æsken er en børnemusikgruppe, der spiller sjovt og inddragende musik og laver forskellige musikteaterforstillinger for børn og familier. 

Musikken er en blanding af egne og kendte børnesange i flere genrer fra jazz, reggae, pop og rock. 

Æsken består af de to musikanter og tumultører Lasse og Sidsel Bech Kiilerich, ledsaget af deres to spillekumpaner Kristian Koldbro og Janus Holst Aaen.

Om

Om festivalen

Marienlyst Park Festival er en nystartet en-dags musikfestival med en blandet musikprofil fra forskellige kulturer og baggrunde, placeret på friluftscenen i Marienlystparken. Vi præsenterer 6 koncerter (heraf én koncert specifikt rettet mod børn) om lørdagen d. 1. juli 2017.

Festivalen er en videreudvikling af koncertrækken 'Verden til Herredsvang', som startede med 4 koncerter i 2015 som et samarbejde mellem Kulturhus Herredsvang, Det boligsociale arbejde og Hasle Bibliotek, støttet af World Music Denmark, Dansk Musiker Forbund, Statens Kunstfond og Aarhus Kommune. Musikprofilen for festivalen er langt hen ad vejen være den samme som for 'Verden til Herredsvang', dvs. overvejende verdensmusik, dog vil vi skubbe grænserne lidt længere ud og præsentere nogle lidt større performances. Det er første år, at vi forsøger os med denne festival, men vi planlægger, at det skal være en årligt tilbagevendende begivenhed.

 

Formålet med festivalen er først og fremmest at skabe en vedkommende højkvalitets musikfestival, som er tilgængelig for alle, men det handler også om at bringe musikken nærmere et belastet område og fungere som et samlende punkt for de forskellige kulturer og sociale klasser i området, resten af Aarhus, Danmark og verden som sådan.

En essentiel del af festivalen er derfor at inddrage de mange forskellige kræfter i området i projektet i form af hjælp til planlægning, PR og afvikling, dette for at flere af de lokale kan være med til at tage ansvar for festivalen og sammen løfte den. Herredsvang er et socialt belastet område med 72 forskellige nationaliteter, hvilket giver nogle åbenlyse udfordringer. Denne festival skal være en ramme for at mennesker med forskellige baggrunde og kulturer kan møde hinanden, og være med til at udvikle området fremadrettet i en mere omfavnende, inkluderende og forstående retning.

Praktisk

Hvor er det?

Marienlyst Park Festival foregår på amfiscenen i Marienlystparken i området omkring Kornmodsbakken, Kalenderkvarteret og Herredsvang i det nordlige Aarhus.

Bus 16 går lige til døren. Man skal hoppe på den mod Hasle og køre til endestationen, så er man der. Se køreplanen HER. Alternativt kan man tage 2A til Trillegården og gå den fine tur på ca. 10 min. igennem parken.

Hvis man vælger at komme i bil, så er det en god idé at køre ind ad Haslegårdsvej fra Ringvejen og finde et sted at holde i villakvartéret.

Mad og drikke

Det er muligt at forsyne sig i vores bar med øl og vand. Vi serverer desuden indisk dahl, som er en super velsmagende gryderet med ris og masser af tilbehør.

Dertil vil de lokale unge fra klub2teket sælge pandekager, og kaffevognen 'Café Her og Der' sælger gourmetkaffe, økologiske sodavand og andre lækkerier.

Der kan betales med kontanter og mobile pay.

Kontakt

Projektleder Jens Munch

Tlf: 26 67 67 13

Mail: hrmunch@gmail.com

Marienlyst Park Festival er støttet af Dansk Komponistforenings produktionspulje og KODA's kulturelle midler. Desuden Dansk Musiker Forbund, Tuborgfondet, Danske Jazz- Beat- og Folk Autorer, Dansk Artist Forbund, Statens Kunstråd, Aarhus Kommune og Merkur Bank.

bottom of page