top of page

Solorglet

Herredsvangs stemme

Som en del af Marienlyst PARK festival har arrangørerne bag bedt kunster Søren Lyngsø om at lave et stedsspecifikt værk, særligt komponeret til området omkring amfiscenen i Marienlystparken. Det er blevet til lydkunstinstallationen Solorglet, som tager udgangspunkt i lyden af stemmer fra beboerne i Herredsvang.

Værket består af 18 gennemsigtige akrylrør med en højtaler i toppen, ophængt i træerne i området ved amfiscenen. Udgangspunktet for værket består af lydmateriale fra beboere i området, der fortæller om hvordan de er kommet til Herredsvang. Materialet er blevet filtreret så tonerne i stemmerne resonerer i de ophængte rør og dermed skaber klange, der tilsammen udgør et samlet lydværk, hvor rytmen og tonaliteten i beboernes historier bestemmer musikkens udtryk. Til hvert rør er koblet en vindmåler, så vinden bestemmer hvor tit en lydfil bliver afspillet og dermed styrer musikkens forløb. Værket er drevet af solens energi.

Solorglet opstilles i forbindelse med Marienlyst PARK festival (www.parkfest.dk) d. 16. juni, hvor der vil være fernisering på værket kl. 16.30. Værket vil herefter kunne opleves i 5 dage, før det pilles ned igen.

bottom of page