top of page

SUNPRINT
tekstilkunstprojekt for børn
*** Uge 24 ***

Sunprint er et kunstprojekt, der er sjovt for alle aldersgrupper, men som i denne sammenhæng hovedsaligt henvender sig til dagtilbuddets børnehavebørn samt Hasle skoles indskoling og mellemgruppe. Projektet er et samarbejde mellem Hasle skole, Dagtilbud Hasle og Marienlyst PARK festival.

Sunprint er en simpel teknik inden for tekstiltryk faget, som er intuitiv at arbejde med og hverken kræver særlige forhåndskundskaber eller finmotorik. Produktet vi skal lave bliver hængt op som udsmykning til festivalen, der foregår på amfiscenen i Marienlystparken d. 18. juni. Der kan deltage en skoleklasse eller 10-20 børnehavebørn af gangen. Man skal sætte en 2 timer af + transport til og fra amfiscenen i Marienlystparken. Man møder bare op den aftalte tid (som er tilrettelagt efter at det passer med skolens blokke og dagtilbuddets foretrukne tidspunkter), hvor tekstilkunster Debbie Kathrine Sørensen vil guide gruppen igennem forløbet.

Fremgangsmåde: Vi maler først med vandbaserede pigmentfarver og binder, derefter bruger vi hænderne til at trykke vores udvalgte plantedele godt ned på vores farvede stof og så skal vi bare vente på solens lys og varme skaber et aftryk. En ganske sanselig teknik som føles lidt magisk idet den er ganske uforudsigelig.

Vi bruger ca. en time på 'arbejdet', hvorefter vi spiser madpakker, mens værket 'fremkaldes'.

Billede1.png
bottom of page