top of page
TD-Press-Pic_Instruments-sml.jpg
5. oktober

Trio Dhoore

Trio Dhoore blev dannet i 2010 af tre brødre fra Flandern i Belgien. Trioen er kendt for sine innovative instrumentale kompositioner, der har rødder i traditionel flamsk musik.

 

Som teenagere besøgte brødrene blandt andet festivalen Dranouter & Gooikoorts, der fungerede som en alle tiders introduktion til både traditionel musik og verdensmusik. Line-uppet bestod således altid af bands fra hele verden. Det var også på disse festivalers åbne scener, at de første gang optrådte offentligt. Toget var på skinner og er ikke siden stoppet. Over årene har brødrene formået af skabe deres egen musikalske identitet, der tilmed har tiltrukket mange lyttere også uden for de flamske grænser.

Bandets seneste plade, “August” (2019), består af ni instrumentale kapitler, der fortæller historien om en flamsk fisker ved navn August, der overlevede 33 farlige rejser mellem Flandern og Island i det 18. århundrede for at skaffe føde til sin familie. En mand, der ikke gav op – en inspiration for mange. Diatonisk harmonika, drejelire, guitar og elektroniske effekter komplementerer elegant hinanden i det musikalske landskab, der udgør denne plade. “August” er en smuk samling numre skrevet af Dhoore-brødrene – og resultatet af 10 års samarbejde.

bottom of page