top of page

Oud & Voice

27. februar

OUD AND VOICE er et samarbejde mellem den palæstinensiske Oud-spiller Bilal Irshed og den syriske sanger Bakri Hemmami.

 

Bilal Irshed og Bakri Hemmami præsenterer en intim, men også kosmopolitisk vision af klassisk arabisk musik. Mens deres virtuositet er ubestridelig, er det deres bestræbelser på at bevare og placere fortidens arabiske musik i nye sammenhænge, der gør dem helt unikke. Kombinationen af oud og vokal er en mangeårig tradition i arabisk musik, der fremtryller billeder fra Andalusien og Alhambra. Vi bliver fortalt vidunderlige historier omkring en enkelt oud-spiller, der ledsager en sanger, der synger stilarten mwashahat, hvor poesi og musik smelter sammen og bliver en kunstform. Det er denne stil, Bilal og Bakri præsenterer, selvom repertoiret vil blive placeret i mere moderne rammer.

 

BILAL IRSHED er en palæstinensisk komponist og oud virtuos bosat i Danmark, hvor han er bredt anerkendt som en af de fineste fortolkere af klassisk mellemøstlig musik. Bilal er en meget dygtig kunstner, der har udgivet 4 studiealbum og optrådt i nogle af de mest prestigefyldte koncertsale i Europa til stor anerkendelse. Hans elegante spillestil, kombineret med inspiration fra forskellige musiktraditioner, har gjort hans lyd både unik og genkendelig.

 

BAKRY HAMAMI er en syrisk sanger, der er født og opvokset i Aleppo, hvor han lærte den arabiske sangtradition af nogle af sufimusiktraditionens største mestre. I dag er Bakri bosat i Danmark, hvor han er involveret i forskellige musikprojekter, og han er ved at blive bredt anerkendt for sin smukke stemme og store musikalske talent.

bottom of page